Dagboek betr. expeditie naar de Antillen, 19 Nov. 1922 – 24 Aug. 1923

26 januari 1923

Twaalf kisten staan klaar

Vrijdag 26 Januari

Weinig wind, maar regenbuien. Eerst een flinke om 8 uur, toen ik op weg was naar het terrein en later nog een paar. Na 12 droog weer, maar niet altijd zon. Vandaag ben ik met

                                                                          61

Georges, Thomas en Jeremiah een nieuwe opgraving begonnen, voorlopig 3 vakken en daarbij zal ’t wel blijven, want het levert niet nieuws op. Rasmussen is niet verschenen. Aan de anderen had hij de boodschap meegegeven dat hij ziek was. Hatt heeft den heelen dag met Griaux kisten gepakt. Twaalf staan nu klaar en worden morgen met een vrachtauto naar het pakhuis v.d. O.A.Komp. gebracht. Daarbij zullen Georges en Thomas moeten helpen zoodat ik morgen met Jeremiah alleen moet werken. Vanavond vischmaaltijd in huis, evenwel zonder Dr. M. die altijd na ons zijn souper bestaande uit brood en melk gebruikt.


De komende maanden toon ik op deze website mijn transcriptie van het dagboek van de expeditie van De Josselin de Jong; elke keer honderd jaar nadat het door hem is genoteerd. Meer informatie is op deze website te vinden, net als zijn publicaties die online beschikbaar zijn.

This diary is of course not only of interest or importance for Dutch speakers, but especially for the people of the US Virgin Islands and the islands which were visited by De Josselin de Jong. This is why I try to use my spare time to translate this text into English.

De tekst is (voorlopig) zonder aanpassingen genoteerd en laten dus de taal en de opvattingen zien zoals die aan het begin van de twintigste eeuw gewoon waren. Verschillende pagina’s van dit dagboek zijn inclusief aanvullend materiaal door mij voorgelezen in de podcast Di hou creol en de desbetreffende afleveringen zijn via deze website natuurlijk nog te beluisteren en te bekijken.

Bron:

Josselin de Jong, J.P.B. 1922-1923. Dagboek betr. expeditie naar de Antillen 19 Nov. 1922 – 24 Aug. 1923. 20 x 29 cm, 157 pp.

          >EN: Diary on expedition to the Antilles. >UBL: Collection KITLV, signature: OR 385 (5-6).

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s