Dagboek betr. expeditie naar de Antillen, 19 Nov. 1922 – 24 Aug. 1923

20 januari 1923

Telkens weer nieuwe skeletten

Zaterdag 20 Januari

Op beide plaatsen het werk voortgezet. Hatt had het druk met het uitgraven, teekenen, fotografeeren etc. van de urnbijzetting. Daar komen telkens weer nieuwe skeletten te voorschijn. Na 12 uur werd het weer buiig; lastig voor ons werk. Ook massa’s sandflies. Met het oog daarop en ook uit vrees dat onze kleeren doornat zo[*.*+]<u>den worden terwijl we in ’t water waren hebben we weer niet gebaad. Joseph is vanochtend weer verschenen; hij was gisteren weggebleven omdat hij dacht dat er niet gewer[*..*+]<kt> zou worden om de regen. Dit abuis kost hem 1 dollar.


De komende maanden toon ik op deze website mijn transcriptie van het dagboek van de expeditie van De Josselin de Jong; elke keer honderd jaar nadat het door hem is genoteerd. Meer informatie is op deze website te vinden, net als zijn publicaties die online beschikbaar zijn.

This diary is of course not only of interest or importance for Dutch speakers, but especially for the people of the US Virgin Islands and the islands which were visited by De Josselin de Jong. This is why I try to use my spare time to translate this text into English.

De tekst is (voorlopig) zonder aanpassingen genoteerd en laten dus de taal en de opvattingen zien zoals die aan het begin van de twintigste eeuw gewoon waren. Verschillende pagina’s van dit dagboek zijn inclusief aanvullend materiaal door mij voorgelezen in de podcast Di hou creol en de desbetreffende afleveringen zijn via deze website natuurlijk nog te beluisteren en te bekijken.

Bron:

Josselin de Jong, J.P.B. 1922-1923. Dagboek betr. expeditie naar de Antillen 19 Nov. 1922 – 24 Aug. 1923. 20 x 29 cm, 157 pp.

          >EN: Diary on expedition to the Antilles. >UBL: Collection KITLV, signature: OR 385 (5-6).

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s