Dagboek betr. expeditie naar de Antillen, 19 Nov. 1922 – 24 Aug. 1923

14 januari 1923

Wat in Hesseling’s boek lezen

Zondag 14 Januari

Vanmorgen met Hatt 2 kisten volgepakt met scherven. Voor het middagmaal om 1 uur waren we weer de gasten van Dr. Mortensen. Den namiddag besteed aan brieven schrijven en wat in Hesseling’s boek over het Negerhollandsch lezen. Vanmiddag werd het bewolkt en ging het harder waaien. Het was vanavond vrij koel. Maar op een kort buitje na geen regen. De lucht blijft erg droog en het is aan het groen goed te zien dat er den laatsen tijd weinig regen gevallen is. Dr. M. meent dat alles erop wijst dat het droge seizoen in aantocht is _ te vroeg.


De komende maanden toon ik op deze website mijn transcriptie van het dagboek van de expeditie van De Josselin de Jong; elke keer honderd jaar nadat het door hem is genoteerd. Meer informatie is op deze website te vinden, net als zijn publicaties die online beschikbaar zijn.

This diary is of course not only of interest or importance for Dutch speakers, but especially for the people of the US Virgin Islands and the islands which were visited by De Josselin de Jong. This is why I try to use my spare time to translate this text into English.

De tekst is (voorlopig) zonder aanpassingen genoteerd en laten dus de taal en de opvattingen zien zoals die aan het begin van de twintigste eeuw gewoon waren. Verschillende pagina’s van dit dagboek zijn inclusief aanvullend materiaal door mij voorgelezen in de podcast Di hou creol en de desbetreffende afleveringen zijn via deze website natuurlijk nog te beluisteren en te bekijken.

Bron:

Josselin de Jong, J.P.B. 1922-1923. Dagboek betr. expeditie naar de Antillen 19 Nov. 1922 – 24 Aug. 1923. 20 x 29 cm, 157 pp.

          >EN: Diary on expedition to the Antilles. >UBL: Collection KITLV, signature: OR 385 (5-6).

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s