Dagboek betr. expeditie naar de Antillen, 19 Nov. 1922 – 24 Aug. 1923

27 februari 1923

Een skelet in in de abri

Dinsdag 27 Februari

Zonnig warm weer. Het werk te Mary Point voortgezet. In de abri onder den overhangende rots stiet Hatt op een skelet. Verder onderzoek leverde niets op dan 1 potscherf. Alle gaten te Mary Point op één na zijn nu dichtgegooid. ’S Middags exploreerde Hatt met Pen Maho Bay en Cinnamon Bay. Aan laatstgenoemde baai schijnt ook wat te zijn. Mevr. Hatt werkte verder op C[-*e*]a>rolina Estate bij Emmaus.


Via Wikimedia Commons: Estate Carolina, Windmill, North of King Hill Road, Coral Bay, St. John, VI, von Schimmelmann, Heinrich; Gjessing, Frederik C, field team; Edwards, Steven, field team; Milner, John D, delineator


Tussen 19 november 2022 en augustus 2023 toon ik op deze website mijn transcriptie van het dagboek van de expeditie van De Josselin de Jong; elke dag honderd jaar nadat het door hem in zijn notitieboek is genoteerd. Meer informatie is op deze website te vinden, net als zijn publicaties die online beschikbaar zijn.

This diary is of course not only of interest or importance for Dutch speakers, but especially for the people of the US Virgin Islands and the islands which were visited by De Josselin de Jong. This is why I try to use my spare time to translate this text into English.

De tekst is (voorlopig) zonder aanpassingen genoteerd en laten dus de taal en de opvattingen zien zoals die aan het begin van de twintigste eeuw gewoon waren. Verschillende pagina’s van dit dagboek zijn inclusief aanvullend materiaal door mij voorgelezen in de podcast Di hou creol en de desbetreffende afleveringen zijn via deze website natuurlijk nog te beluisteren en te bekijken.

Het dagboek wordt bewaard in de Universiteitsbibliotheek Leiden, in de collectie Koninklijk Instituut voor Taal- Land- en Volkenkunde:

Josselin de Jong, J.P.B. 1922-1923. Dagboek betr. expeditie naar de Antillen 19 Nov. 1922 – 24 Aug. 1923. 20 x 29 cm, 157 pp.

          >EN: Diary on expedition to the Antilles. >UBL: Collection KITLV, signature: OR 385 (5-6).

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s